Dag 1

Puzzel 1

Alles is fout gegaan, alles is fout gegaan! De doos met de nieuwe Pandola-drug (of Pandora, ik heb geen idee hoe die barbaarse gaijin het schrijven in hun inferieure, westerse schriften) is gestolen door de Russische maffia! Hoe kon het zijn dat ze van onze deal met de Colombianen wisten? Uiteraard wordt ik als eenzame loopjongen als schuldige gezien, terwijl ik er niets aan kon doen! We waren in de minderheid, en we hebben er alles aan gedaan om de doos te behouden.

Gelukkig heb ik van de baas nog een kans gekregen. Als ik vóór morgen de drugs terug kan krijgen zullen al mijn fouten vergeven worden! Dit spul moet wel érg veel waard zijn als de baas bereid is mij te vergeven...

Dag 1

Puzzel 2

Het geluk staat aan mijn zijde! Bedankt, Daikoku-sama! Ik heb een grote groep gewillige mensen gevonden die bereid zijn me te helpen de Russen terug te pakken en de doos met Pandora (of Pandola, stom gaijin-schrift) drugs terug te stelen! Wat zeg ik, stelen? Het was altijd al onze waar! Vladimir, die Russische schoft zal boeten om de Yakuza zo dwars te zitten en mij voor schut te zetten...

De ene meevaller volgt de andere op! Ik hoorde net van mijn ingeschakelde hulptroepen dat ze een Rus hebben gevonden die veel vragen stelt. Ik zal hem zelf opzoeken en uitvinden of hij meer over de drugs weet.

Dag 1

Puzzel 3

Aah, Daikoku-sama, wat doet u mij aan? Eerst hoor ik dat mijn goede vriend Hathonga Atsushi vermist is, en daarna blijkt dat die Rus compleet nutteloos was! Niet alleen wist hij niets over de Pandola (of Pandora, ik zal dit gaijin-shrift nooit begrijpen), hij nam me ook in de maling met zijn onzedelijke naam! Yuri? Barbaarse smeerlap! En dan boos op mij worden wanneer ik me voorstel! Hij stonk nog naar alcohol ook. Daarna, toen ik wat ronddoolde over deze vervloekte campus reed er een vuilniswagen langs, dwars door een plas regenwater, en nu zijn mijn kleren nat!

Ik haat dit land. Het is koud, nat en iedereen is onvriendelijk. Deze barbaren spreken allemaal een rare taal, en hun schrift begrijp ik ook al niet. Gelukkig heb ik mijn hulptroepen, zij zijn na Atsushi's verdwijning de enigen die ik hier nog kan vertrouwen...

Dag 1

Puzzel 4

De tijd begint te dringen. Atsushi is nog steeds vermist, en ik begin zelfs het vertrouwen in mijn hulptroepen kwijt te raken. Ik heb ze op het hart gedrukt dat ik de doos met Pandora (of Pandola, grmbl grmbl) vandaag nog moet hebben, maar het lijkt wel alsof ze er de rest van de week nog over willen doen. Erg discreet zijn ze ook niet: ze lopen allemaal met felgekleurde bandjes en 'wapens' rond. Samenwerken kunnen ze ook al niet; zeker die stomme sombrero's en die eikels die zich als paarden verkleden lopen elkaar steeds in de weg. Als ze elkaar nu eens zouden helpen...wat denken ze wel niet, dit is geen spel!

Wat was dat? Deze mensen kunnen ook geen gebouwen maken! De muren voor en naast me zijn nog heel, maar die vierde muur achter me is ineens ingestort! Ik kan niet wachten tot ik weer naar huis mag… hoop ik.

Dag 1

Puzzel 5

Alles is voorbij... Daikoku-sama, waarom heeft u mij in de steek gelaten? Zelfs mijn hulptroepen waren niet genoeg om de drugs terug te krijgen. Ik kan me alleen troosten met het feit dat ze op het spoor van de Russen zijn. Het blijkt echter ook dat de Italianen ook op deze campus aanwezig zijn… onze noedels kunnen ze misschien gestolen hebben, van de Pandola… Pandora… AAARGH! Ik ben helemaal klaar met dit land en deze barbaarse taal. Mijn eer is aangetast, ik kan nooit meer terugkeren naar Japan, laat staan dat ik de baas in de ogen kan kijken… er is nog maar een enkele optie over… waar is mijn schuimrubberen zwaard?

Dag 1

Puzzel 6

Notities van Professor Ranpado #1:

Het is gelukt! Het is me eindelijk gelukt! Eureka! Na jaren in dit gesteriliseerde lab rond te hebben gehangen heb ik eindelijk resultaat! Deze nieuwe drug zal onze handel doen opleven als nooit tevoren! Nu moeten we de effecten nog testen op wat...vrijwilligers. Ik zal de baas eens vragen of hij ergens wat proefpersonen vandaan kan halen. Tot nu toe lijkt het echter dat de drug erg...reactief is. Alleen onder beschermde omstandigheden is de drug in te nemen...ik zal mijn vrienden in Colombia eens vragen of ze me kunnen helpen. Ik zal na wat testen een nieuwe batch maken en in een beveiligde doos stoppen. Deze zal onder geen beding geopend mogen worden. Ik noem de drug...Pandora.

Dag 1

Puzzel 7

Notities van Professor Ranpado #2:

Testpersoon #1337:
        Direct na inname worden de cognitieve vaardigheden, getest via een digitaal schietspel, drastisch verhoogd. Reflexen verbeteren vlak daarna. Bijwerkingen: verhoging van agressiviteit, bloeddruk en hartslag. Op de langere termijn lijkt het gezichtsvermogen achteruit te gaan, de proefpersoon komt sneller aan en krijgt last van hoogtevrees. Later werd ook een verhoogde gevoeligheid voor zonlicht geconstateerd.

Testpersoon #2112:
        Na meerdere aanpassingen aan de drug opnieuw getest. Opnieuw is er een verhoging in concentratie en logisch denkvermogen geconstateerd. Bijwerkingen: hevige waanbeelden, proefpersoon werd uitzonderlijk paranoïde en claimde dat de overheid alle kunst en creativiteit verbood, en dat alleen het Oude Ras de wereld kon redden van de Zonnefederatie. Het is onduidelijk waar de proefpersoon het over heeft, en er wordt aangenomen dat dit een resultaat is van hevige hallucinaties. Er bleek ook dat de proefpersoon een verhoogde leercapaciteit had ontwikkeld voor het bespelen van elk muzikaal instrument.

Dag 1

Puzzel 8

Notities van Professor Ranpado #3:

Langetermijnbevindingen Pandora-drug: Artikel 42z

Enkele van de proefpersonen begonnen...aparte bijverschijnselen te vertonen, vreemder dan bij eerdere tests, extremer, en totaal buiten alle verwachtingen om. De agressiviteit en paranoia van eerdere tests is klaarblijkelijk verergerd, en wanneer mijn labassistenten probeerden de proefpersonen te kalmeren verzetten zij zich totdat ze uiteindelijk met tazers onder controle werden gebracht. Na ondervraging nadat de personen in kwestie weer bij bewustzijn was bleek elke keer dat acute amnesia was opgetreden. Dit is een verontrustende ontwikkeling, en ik wil deze proefpersonen verder onderzoeken; ik meen dat er op de campus een biomedisch centrum aanwezig is waar ze de instrumenten hebben die ik nodig heb.