Dag 4

Puzzel 1

Brief aan Professor Ranpado,

Professor,

Zoals u ongetwijfeld weet ben ik een bekende in de wereld van de ‘stimulerende’ middelen. Nu heb ik onlangs kennis genomen van een aantal ingedriënten en een recept wat uw onderzoek zeer zal bevorderen. Als u interesse heeft, dan stuur ik deze week nog een koerier met de benodigdheden. Mocht het u lukken de snoepjes te synthesizeren, dan zou ik bereid zijn om deze weer van u te kopen voor een schappelijke prijs.

Veel succes,
Don Arpa

Dag 4

Puzzel 2

Brief aan Vladimir

Kameraad,

Zo nu en dan kijk ik om me heen en dan vang je interessante dingen op. Zo heb ik onlangs van wat Japanse vrienden gehoord van een professor die een nieuw soort wodka heeft ontwikkeld. Ik heb ook opgevangen dat deze wodka over een aantal dagen zal worden verkocht aan Colombiaanse contacten. Na wat speurwerk ben ik er achter gekomen dat deze deal om de campus van de Universiteit Twente zal plaatsvinden. Het lijkt er op dat u uw hele team nodig zal hebben.

Voor het moederland,
Donarpov

Dag 4

Puzzel 3

Aan Don Razzo:

Waarde collega,

Mijn contacten vertellen mij dat er een bloedige strijd aan de gang is tussen de bendes van de Japanners en de Russen. Dit is onze kans om onze invloed in Enschede uit te breiden en tegelijkertijd korte metten te maken met onze gehate rivalen. Als u mij toestaat om zo vrij te spreken, zou ik een voorstel willen doen.

Ik ben bekend met de reputatie van uw “opruimingsdienst”. Ik zou adviseren om hem naar de locatie te sturen en hem zijn ding te laten doen. Ik heb het volste vertrouwen in zijn kundigheid, en in ruil zal mijn netwerk hem voorzien van de informatie die hij nodig heeft.
Ik ben van mening dat wij met onze gezamenlijke macht hier een winstgevende onderneming kunnen neerzetten.

Cordiali saluti,
Don Arpa

Dag 4

Puzzel 4

Aan alle officieren van onze familie:

Volk,

Het plan is in werking. Let er op wat alle spelers doen, zodat we het kunnen blijven coordineren. Jullie moeten alvast naar Enschede gaan, ik zal later arriveren. We hebben de Italiaan op een paar Jappen en Russen afgestuurd, waardoor hij waarschijnlijk vermoord wordt. De rest moeten we zelf doen. Ik zie jullie in Enschede.

Don

Dag 4

Puzzel 5

Uit het dagboek van Don Arpa:

De stukken zijn in het spel gebracht. Alles zal samenkomen op die ene week. Als de idioten zo voorspelbaar zijn als ik had verwacht zullen ze elkaar in Enschede afmaken. Mijn mannen zijn er om er voor te zorgen dat alles soepeltjes verloopt en eventueel wat stukken bij te sturen. Aan het eind van deze week zal er nog maar één syndicaat de drugshandel beïnvloeden. Het lot zal mij goed gezind zijn. Op naar Nederland!

P.S. Niet vergeten om Consuela de kat te laten voeren terwijl ik weg ben.

Dag 4

Puzzel 6

Baas,

Het is gelukt. Beter zelfs. Een of andere idioot riep het wachtwoord voordat het nodig was. De Yakuza werd zoals verwacht onderschept door de Russen, maar nu lijkt het alsof wij er niets mee te maken hebben. Vervolgens hebben de Jappen die vent gevraagd om de Russen weer op te sporen, maar de loopjongen heeft zelfmoord gepleegd. De mensen die nu verstrikt zijn geraakt zijn nu in contact met de Russen, maar ze lijken niets door te hebben.

Ondertussen heeft je pizzavreter ook goed werk geleverd. Atsushi telt niet meer mee. Je hoort later nog van ons.

Pedro

Dag 4

Puzzel 7

Baas,

De Russen zijn gedecimeerd. We hebben enkele van hen in de val gelokt, waardoor Vladimir er zijn pleegzoon op afstuurde. Je Italiaan heeft hem vervolgens de keel doorgesneden. Alleen Vladimir lijkt het overleefd te hebben. Hij plant morgen een meeting met zijn hulptroepen. De hulptroepen zijn er nu ook achter dat er een huurmoordenaar rondloopt. Over andere orders weten ze nog niets. Ben je er binnenkort? Er zijn hier leuke snoepjes te vinden.

Luis

Dag 4

Puzzel 8

Baas,

Volgens mij zijn we er klaar voor. De Italiaan is zoals verwacht niet meer. De Russen willen hun hulptroepen op het carillonveld belonen. Ze zijn van plan de doosjes weg te geven. We wachten nog even op uw aankomst. Als u het teken geeft, zullen wij het afmaken. Viva la Colombia!

Julio